Vanredno stanje u Južnoj Karolini

Američki predsednik Barak Obama proglasio je vanredno stanje u američkoj državi Južna Karolina nakon oluja koje su izazvale razorne poplave, saopštila je Bela kuća.

Obama je naredio da u tu državu bude upućena federalna pomoć kao i da lokalne službe adekvatno reaguju, javio je Rojters, prenosi Tanjug.

Na desetine domova su već evakuisane, a očekuje se da će uragan Hoakin tek pogoditi neke od oblasti ove države.

Uragan je za sobom ostavio pustoš na Bahamima gde je nestao brod sa 33 ljudi.

Američki Centar za uragane saopštio je večeras da je uragan Hoakin koji se kreće prema Bermudskim ostrvima, ojačao s propratnim vetrovima do 250 kilometara na čas i da je prešao u petu, najjaču kategorija za tu vrstu vetra.

"Naš izviđački avion je ustanovio da se uragan kreće s vetrovima do 250 kilometara na čas i ide brzinom do 30 kilometara na čas", navodi se u saopštenju centra, prenosi Beta.

Hoakin se nalazi na manje od 900 kilometara od Bermudskih ostrva i očekuje se sutra na tom arhipelagu.

To je treći uragan ove sezone na Atlantiku, koja traje od juna do novembra. To je do sada najjači uragan zbog snažnih propratnih vetrova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво