Читај ми!

Jerusalim, dva muškarca ubijena nožem

Dvoje ljudi je ubijeno i dvoje ih je ranjeno u napadu u jerusalimskom starom gradu. Izraelske bezbednosne snage su pucale i ubile čoveka koga su identifikovali kao teroristu. Esktremisti "Islamskog džihada" preuzeli odgovornost.

Izraelska hitna pomoć je precizirala da su dva muškarca ubijena nožem, a da je jedna žena u teškom stanju i da je povređen lakše jedan mališan, prenosi Tanjug.

Oni su evakuisani u obližnje bolnice. Sve četvoro je iz porodice ultraortodoksnih Jevreja, koji su očito išli na Zid plača kada su napadnuti.

Policija je navela da je nakon masakra napadač pucao na policajce koji su pohitali na poprište napada i to iz pištolja koji je uzeo od jednog fatalno ranjenog Izraelca.

Policajci su ga potom ubili.

Izraelski Kanal 10 javio je, međutim, drugačije - da je napadač Palestinac najpre više puta ubo jednog Izraelca nožem, a potom mu uzeo pištolj i pucao u njegovu porodicu i grupu turista i povredio još ukupno četvoro ljudi, uključujući i dvogodišnje dete.

U međuvremenu, odgovornost za napad preuzeo je "Islamski džihad", drugi ekstremistički pokret na palestinskim teritorijama.

"Muhamed Šafik Halibi (19) je bio član Islamskog džihada", izjavio je Frans presu neimenovani portparol tog pokreta.

Taj pokret je "pozdravio napad kao odgovor na teorističke zločine Izraela nad Palestincima".

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, koji je trenutno u Njujorku, najavio je hitan sastanak sa šefovima bezbednosnih službi, čim se on vrati u nedelju.

Ranije danas je nekoliko Palestinaca ranjeno tokom hapšenja na Zapadnoj obali u okviru potere za palestinskim napadačima koji su u četvrtak ubili jedan par jevrejskih naseljenika pred očima njihovo četvoro male dece.

Napetost je velika između Izraelaca i Palestinaca u poslednjim nedeljama.

Najviše je nereda na najsvetlijem mestu u Jerusalimu koje Jevreji nazivaju Brdo hrama, a muslimani Uzvišeno utočište- Harasm el Šarif. Tamo se nalazi džamija "Al Aksa", treća po značaju u islamu, a nekada su tamo bili drevni jevrejski hramovi. Na tom mestu često sukobljavaju palestinski mladići s izraelskom policijom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво