Читај ми!

Ukrajina, počelo povlačenje oružja manjeg kalibra

Proruske snage i ukrajinska vojska počeli su sa povlačenjem oružja manjeg kalibra sa linije fronta, što je korak napred u deeskalaciji konlikta koji je do sad odneo više od 8.000 života.

Prema sporazumu, postignutom ove sedmice, artiljerijsko oružje i minobacači kalibra manjeg od 120 milimetara treba da budu povučeni na najmanje 15 kilometara od linije fronta, prenosi Tanjug.

Sporazum, koji će se sprovoditi u fazama tokom 39 dana, nadovezuje se na ranije povlačenje oružja većeg kalibra u cilju stvaranja tampon zone.

Izveštač AP-a video je danas tri kolone tenkova proruskih snaga kako napuštaju oblasti na liniji fronta u Šastju, u oblasti Lugansk.

Portparol ukrajinske vojske Vladislav Sleznev izjavio je da ukrajinske snage, takođe, povlače oružje.

Povlačenje oružja manjeg kalibra u oblasti Donjeck počeće za dve sedmice.

U Parizu je juče održan sastanak predsednika Rusije, Ukrajine i Francuske, Vladimira Putina, Petra Porošenka i Fransoaa Olanda, i nemačke kancelarke Angele Merkel, posvećen situaciji na istoku Ukrajine.

Posle sastanka je saopšteno da je postignut dogovor s ruskim i ukrajinskim liderima o povlačenju naoružanja kalibra manjeg od 100 milimetara iz zone konflikta na istoku Ukrajine.

Oland i Angela Merkel su rekli da će lokalni izbori u Ukrajini biti održani "posle 2015. godine" odbacivši predlog proruskih separatista da lokalni izbori budu održani 18. oktobra.
 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара