Читај ми!

Bela kuća pozdravila Putinove stavove

Bela kuća saopštila je da pozdravlja stavove ruskog predsednika Vladimira Putina "o potrebi neke vrste političke tranzicije u Siriji".

Portparol Bele kuće Džoš Ernest rekao je i da sada 65 zemalja učestvuje u koaliciji koju predvode SAD, a koja se bori protiv militantne grupe Islamska država, javio je Rojters, prenosi Tanjug.

Ernest je ocenio da će SAD govoriti i dalje o problemima u Siriji i posle još godinu dana od danas.

Američki predsednik Barak Obama ponovio je i da Sirije Bašar el Asad mora da ode s vlasti ako treba da bude poražena Islamska država. "U Siriji, za pobedu nad IS, verujem, treba novi vođa", rekao je Obama na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, preneo je AFP.

Rusija je na taj sastanak poslala svog diplomatu nižeg ranga, nakon što je Putin juče u govoru pozvao na širu koaliciju u borbi protiv IS, u kojoj bi bila uključena i sirijska armija. Obama je rekao da su SAD spremne da rade s Rusijom i Iranom "u pronalaženju političkog mehanizma koji bi omogućio početak tranzicionog procesa".

U međuvremenu, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg za AP je rekao da je NATO pozdravio planove Rusije da se bori protiv Islamske grupe u Siriji.

Međutim, podrška sirijskom predsedniku, prema njegovim rečima "nije konstruktivan doprinos pronalaženju političkog rešenja".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво