Читај ми!

Rohani: Svi prihvataju da Asad treba da ostane na vlasti

Iranski predsednik Hasan Rohani kaže da među velikim silama vidi "rasprostranjeno prihvatanje" da sirijski lider Bašar el Asad treba da ostane na vlasti.

"Verujem da danas svi prihvataju da predsednik Asad mora da ostane kako bismo mogli da se borimo protiv terorista", rekao je Rohani za Si-En-En, prenosi Tanjug.

Rohani je rekao da u Siriji, "kada je prvi cilj borba protiv terorizma da bi teroristi bili poraženi, nema drugog izbora nego da se ojača centralna vlast i centralna vlada".

Predsednik Irana najavio je da će Teheran da se angažuje po pitanju oslobađanja trojice Amerikanaca iz iranskih zatvora, ako SAD budu oslobodile zatočene Irance.

"Ako Amerikanci preduzmu odgovarajuće korake i oslobode ih, to će zasigurno stvoriti povoljnu atmosferu i prave uslove da i mi učinimo sve što je u našoj moći da obezbedimo najbrže moguće oslobađanje Amerikanaca", naveo je Rohani.

Rohani bi trebalo da održi govor o krizi u Siriji tokom debate na sednici Generalne skupštine UN, posle govora predsednika SAD i Rusije, Baraka Obame i Vladimira Putina, preneo je AFP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво