Читај ми!

UN: Evropska izbeglička kriza vrh ledenog brega

Koordinator UNHCR-a Amin Avad upozorava da Evropa treba da se pripremi za milione novih izbeglica, ako se ne okonča rat u Siriji.

Agencija UN za izbeglice upozorila je kako je broj izbeglica koje pristižu u Evropu, a koji se trenutno kreće oko 8.000 ljudi dnevno, tek "vrh ledenog brega" ukoliko se ne okonča građanski rat u Siriji, piše Gardijan.

Amin Avad, regionalni koordinator UNHCR-a, upozorio je kako Evropa mora da se pripremi za milione novih migranata, ali i da paralelno sa tim pripremama mora da počne s aktivnijim radom na okončavanju sukoba u Siriji, kako bi se sprečila još masovnija migracija.

"Ne mislim da će popustiti, ne mislim da će se zaustaviti. Upućuje na to kako je ovo verovatno tek vrh ledenog brega", rekao je Avad za Rojters.

U međuvremenu, Unicef je ocenio da je za pomoć deci izbeglica i migranata u Evropi potrebno 14 miliona dolara, a da je za pomoć deci u Siriji i u izbeglištvu u susednim zemljama ove godine trebalo više od 900 miliona dolara, od čega je obezbeđena samo polovina. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво