Читај ми!

Nemačka, načelnik Kancelarije za izbeglice dao ostavku

Načelnik nemačke Federalne kancelarije za migracije i izbeglice Manfred Šmit, koji je bio kritikovan za sporost pri obradi zahteva rekordnog broja tražilaca azila, podneo je ostavku, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Nemačka. Do kraja godine očekuje se milion izbeglica u ovoj zemlji.

Bez navođenja detalja, ističe se da je Šmit, koji je na čelu te kancelarije bio od 2010. godine, ostavku podneo iz ličnih razloga, prenosi Tanjug.

Asošijeted pres navodi da je ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer zahvalio Šmitu na "izuzetnom radu" u izuzetno teškom vremenu.

Ministar nije odmah saopštio ko će zameniti Šmita.

AP navodi da je ostavka podneta usred napora Berlina da se izbori sa poplavom izbeglica i drugih migranata i podseća da Nemačka očekuje pristizanje približno 800.000 migranata do kraja ove godine, dok neke procene govore o čak milion njih, što je oko pet puta više nego ukupno u 2014. godini.

Samo juče u Nemačku je ušlo 7.266 izbeglica, što je više nego dvostruko nego dan ranije, izjavila je portparolka federalne nemačke policije Judit Toele.

Prema njenim rečima, većina njih je prešla austrijsko-nemačku granicu, preneo je Rojters.

Toele je rekla da je u utorak policija zaustavila 3.442 migranta.

Nemačka je proširila kontrolu granice i sa Češkom da bi zaustavila krijumčare ljudi i bolje se izborila sa prilivom izbeglica, saopštio je portparol federalne policije.

Policija je počela da kontroliše granicu kasno sinoć na autoputu A17, koji povezuje Saksoniju, na istoku Nemačke, sa Češkom, rekao je portparol policije Kristijan Majnhold.

Majnhold je naveo da je od sinoć uhapšeno četvoro krijumčara, prenela je agencija Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво