Читај ми!

Fico: Niko nam neće diktirati šta da radimo

Slovački premijer Robert Fico rekao je da će Bratislava koristiti sva legalna sredstva koja ima na raspolaganju kako bi se oduprla bilo kakvoj odluci EU kojom bi se državama članicama nametale obavezne kvote za tražioce azila.

Fico je pred parlamentom rekao kako Slovačka neće prihvatiti bilo kakvu odluku donetu kvalifikovanom većinom, uz opasku: da " toj zemlji niko neće diktirati šta da radimo", prenosi Rojters, navodi Tanjug.

Fico je još juče izjavio kako Slovačka nikada neće podržati obavezne kvote za prihvat izbeglica.

Sistemu obaveznih kvota za izbeglice protive se i Mađarska, Češka Republika i Rumunija. Time su se ove zemlje našle na udaru kritika ostalih država clanica EU, narocito Nemačke, koja izražava spremnost da u ovoj godini primi čak milion izbeglica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара