Читај ми!

Dauning strit imenovao ministra za izbeglice

Dauning strit je saopštio da je imenovan ministar koji će se baviti sa 20.000 sirijskih izbeglica, koliko je London pristao da primi iz kampova iz zemalja koje se graniče sa ratom razorenoj Siriji. Dejvid Kameron: Velika Britanija izdvaja 154,5 miliona dolara za izbeglice.

"Kraljica (Elizabeta druga) rado je odobrila imenovanje parlamentarca Ričarda Haringtona za parlamentarnog državnog podsekretara u Odeljenju za zajednice i lokalnu samoupravu i Odeljenja za međunarodni razvoj pri Ministarstvu unutrašnjih poslova", navodi se u saopštenju iz Dauning strita, prenosi Tanjug.

Harington će biti u britanskoj vladi odgovoran za koordinaciju i angažovanje da se presele do 20.000 sirijskih izbeglica u Veliku Britaniju, uz koordiniranje u pružanje podrške vlade sirijskim izbeglicama u regionu.

Parlamentarni državni podsekretar je najniži od tri nivoa ministra u Vladi Velike Britanije, kako britanskog ministra tako i britanskog državnog sekretara, prenela je agencija AFP.

U međuvremenu, britanski premijer Dejvid Kameron razgovarao je sa sirijskim izbeglicama u Libanu pošto je London obećao pomoć 100 miliona funti (154,5 miliona dolara) za sirijske izbeglice u nekoliko zemalja - Jordanu, Libanu i Turskoj, od kojih 29 miliona funti treba da ode u Liban.

Povećanje pomoći zemalja u regionu je prema rečima britanskog premijera, "ključ" za rešavanje izbegličke krize tokom koje je na stotine hiljada ljudi pohrlilo u Evropu, tražeći azil.

"Oko tri odsto od 11 miliona Sirijaca koji su bili prisiljeni da napuste svoje domove su zatražili azil u Evropi. Bez britanske pomoći, na stotine hiljada još mogli bi da rizikuju svoje živote da bi stigli u Evropu pa su ova sredstva deo našeg sveobuhvatnog pristupa u rešavanju problema izbeglica iz regiona", rekao je Kameron u Bejrutu, javio je AFP.

Agencija prenosi da je Kameron naveo da je, prema podacima UN, Liban zemlja-domaćin za više od 1,1 miliona sirijskih izbeglica, dok podaci Bejruta pokazuju da je reč od oko1,5 miliona. Liban, inače, broji oko četiri miliona ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво