Читај ми!

SAD naredne godine preuzimaju 75.000 izbeglica

SAD planiraju da povećaju broj izbeglica koje će preuzeti iduće godine za 5.000, na ukupno 75.000, uključujući neodređen broj iz Sirije, najavili su američki zvaničnici.

Državni sekretar Džon Keri rekao je novinarima posle sastanka sa poslanicima u Kapitol holu da SAD žele da preuzmu više sirisjkih izbeglica koje beže od rata u svojoj zemlji, prenosi Tanjug.

Jedan visoki zvaničnik Sejt departmenta rekao je da su SAD uzele oko oko 70.000 izbeglica za protekle tri godine i da se planira neka vrsta skromnog povećanja naredne godine.

Naveo je da aministracija planira potrebno povećanje broja izbeglica iz Sirije, kao i iz subsaharske Afrike, posebno onih iz Demokratske Republike Kongo, prenosi Rojters.

"Kad gvorimo o povecanju broja izbeglica, mislimo na ljude iz celog sveta", rekao je neimenovani zvaničnik.

Stejt department je saopštio da su SAD od početka rata u Siriji preuzele 1.500 izbeglica, a očekuje se da će u oktobru preuzeti još 300.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи