Kritika gradonačelnicima koji žele izbeglice hrišćane

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev osudio je gradonačelnike u Francuskoj koji su rekli da su spremni da prihvate samo izbeglice hrišćanske veroispovesti.

Bernar Kaznev je, u izjavi za Franc 2, rekao da je takav stav užasan, prenosi Tanjug.

"Zaista ne razumem to pravljenje razlika između vera. Osuđujem takav stav i mislim da je on užasan", rekao je Kaznev, a prenela je agencija AFP.

"U Siriji je ugrožen veliki broj manjina. Hrišćani sa Bliskog istoka moraju da budu dobrodošli ovde, ali isto tako muslimani i druge manjine, koje su progonjene istom brutalnošću", istakao je francuski ministar.

Dodao je kako "Francuska mora da bude spremna da primi sve one koji su progonjeni, bez obzira na njihovu versku pripadnost i njihovo poreklo".

Gradonačelnik grada Roan u centralnoj Francuskoj Iv Nikolen je juče izjavio da je spreman da u tom gradu naseli "desetak porodica, pod uslovom da su oni hrišćani koji su u Siriji bili izloženi progonu od strane Islamske države zato što su hrišćani".

Pored toga, gradonačelnik grada Belfora na istoku zemlje Damjan Meslo je rekao da će razmotriti prijem samo hrišćanskih porodica iz Iraka iz Sirije, "zato što su oni najprogonjeniji".

Obojica gradonačelnika su članovi stranaka desnog centra, koje nisu na vlasti.

Predsednik Francuske Fransoa Oland je juče izjavio da je njegova zemlja spremna da naredne dve godine prihvati 24.000 izbeglica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи