Читај ми!

Oland: Francuska prima 24.000 izbeglica u naredne dve godine

Francuska će primiti 24.000 izbeglica u naredne dve godine, izjavio je francuski predsednik Fransoa Oland, koji je istakao da je predložio obavezni mehanizam prihvatanja izbeglica sa raspodelom među zemljama.

Fransoa Oland je, govoreći na šestomesečnoj konferenciji za štampu, podsetio da je od početka godine 350.000 ljudi prešlo Mediteran da bi ušlo u Evropu što je, kako je istakao, tri puta više nego prošle godine, prenosi Tanjug.

"Ova kriza mora biti rešena, i to će biti uz doprinos Francuske", naglasio je šef francuske države, prenose francuski mediji.

Kako je naveo, Oland je pred ovom dramatičnom situacijom predložio trajni i obavezni mehanizam prihvata izbeglica sa raspodelom među zemljama, a Pariz i Berlin već nekoliko nedelja pripremaju globalni plan, koji će biti podnet savetu ministara unutrašnjih poslova 14. septembra.

"Predložićemo održavanje međunarodne konferencije posvećene izbeglicama. Pariz je spreman da bude domaćin skupa", dodao je francuski predsednik.

Oland je ukazao da, kako bi se izbegao egzodus, treba delovati zajedno sa zemljama iz kojih izbeglice vode poreklo i sa tranzitnim zemljama, te da treba pružiti humanitarnu pomoć svim tim zemljama.

"To će biti tema samita u La Valeti 11. novembra i Francuska će izneti predloge", najavio je on, dodavši da je imigracija pitanje koje pogađa južne zemlje, a ne severne.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво