Читај ми!

Nemačka, ponovo zapaljena zgrada namenjena migrantima

Praznu zgradu, u kojoj je trebalo da budu smešteni azilanti, zapalile su nepoznate osobe u Vitenu, u Rurskoj oblasti, javljaju nemački mediji. Požar je lokalizovan.

Policija je pronašla ostatke sredstava kojim je izazvana paljevina, navode mediji i ukazuju na svakodnevne napade na izbegličke i azilantske domove i ljude, prenosi Tanjug.

Nemačka kancelarka Angela Merkel, kojoj su mediji prebacili da je predugo čekala sa reagovanjem, oštro je osudila napade na izbeglice i pozvala građane da se ne odazivaju pozivima desničara.

"Sramno je i odvratno, ono što smo ovde morali da doživimo", rekla je Angela Merkel u Hajdenau, poznatom po antiazilantskim demonstracijama i napadima na policiju.

Dodaje da neće biti tolerancije prema onima koji nisu spremni da pomognu.

"Što više ljudi to čini, mi ćemo biti jači", istakla je Merkelova i zahvalila svim onim koji su se angažovali u vezi sa izbeglicama.

Azilanti u Nemačkoj susreću se sa svakodnevnim nasiljem koje nemački političari osuđuju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво