Читај ми!

Spaseno 3.000 izbeglica na Sredozemlju

Oko 3.000 izbeglica, među kojima stotine žena i dece, spaseno je iz mora kod libijske obale, saopštile su italijanska obalska straža i nevladina organizacija "Lekari bez granica".

"Tokom veoma napornog dana ekipe Lekara bez granica i MOAS-a (malteška humanitarna organizacija) spasile se 1.658 osoba. To nije trebalo da bude naš posao", navodi ta NVO na društvenoj mreži Tviter, preneo je hrvatski portal Indeks.

Sreda ipak nije rekordan dan, pošto je tokom nekoliko dana ovog leta spaseno oko 4.000 ljudi, navodi Tanjug.

Oko 113 dece, uglavnom iz Eritreje, od kojih tridesetak mlađih od pet godina, spaseno je na brodu "Feniks", koji su iznajmili Lekari bez granica i Moas za pomoć izbeglicama koji pokušavaju da preko Sredozemlja stignu do bolje budućnosti u Evropi.

Drugi brod "Lekara bez granica" primio je 993 osobe, među kojima više od 350 žena i 79 dece.

Italijanska obalska straža i vojna mornarica su objavili da su spasli ukupno 1.219 osoba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво