Читај ми!

Čurkin: Moguća rezolucija o problemu migranata u EU

Savet bezbednosti UN bi u septembru mogao usvojiti rezoluciju o problemu ilegalnih migranata u Evropskoj uniji, najavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin.

"Globalno pitanje migranata je vrlo raznoliko, ali jedan aspekt koji je naročito blizak Savetu bezbednosti UN je situacija na Bliskom istoku. Sada razmatramo nacrt rezolucije SB UN, u kom se dotiče jedan aspekt tog pitanja. Moguće, rezolucija će biti usvojena u septembru. Nadamo se da će to pomoći da se bar olakša taj problem", rekao je Čurkin, prenosi Tanjug.

Kako prenosi Tas, rezolucija će se po najavi Čurkina odnositi, pre svega, na migrante iz zemalja Bliskog istoka.

Šef ruske misije pri Svetskoj organizaciji je rekao da se od SB UN odavno čeka rezolucija o tome, između ostalog o talasu ilegalnih migranata iz Libije u Evropu, ali Savet nije žurio sa njenom izradom i usvajanjem, jer je čekao formiranje koalicione vlade u toj zemlji, prenela je agencija RIA Novosti.

Međutim, takva vlada do sada nije formirana i SB UN je odlučio da je više ne čeka.

"Razgovaramo o redukovanijem planu, ne govorimo o teritorijalnim vodama Libije i o teritoriji Libije. Govorimo o otvorenom moru", objasnio je Čurkin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво