Читај ми!

Ukrajinski diplomata proteran iz Rusije

Ukrajinski diplomata Igor Fedikevič, zaposlen u konzulatu Ukrajine u Sankt Peterburgu proteran je iz Rusije zbog akcija Kijeva, rekao je agenciji "Tas" izvor u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

Proterivanje ukrajinskog diplomate Igora Fedikeviča je uzvratna mera na proterivanje zaposlenih u ruskom konzulatu u Odesi, objasnio je izvor agencije Tas iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije, prenosi Tanjug.

"To je naš simetrični odgovor", naveo je isti izvor.

Vršilac dužnosti generalnog konzula Rusije u Odesi Valerij Šibeko je 13. jula proglašen "personom non grata" u Ukrajini.

Ukrajinska strana je taj korak objasnila nespojivošću njegovih aktivnosti sa diplomatskim statusom.

Rusko minstarstvo spoljnih poslova smatra akcije ukrajinskih vlasti "još jednim neprijateljskim korakom ka veštačkom podizanju tenzija u bilateralnim odnosima.

"Mi takve akcije ukrajinskih vlasti smatramo još jednim neprijateljskim korakom. Ruska strana će, naravno, preduzeti potrebne uzvratne mere", navelo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво