Nova eksplozija u hemijskoj fabrici u Kini

Jaka eksplozija odjeknula je u hemijskoj fabrici u kineskoj provinciji Šandong. Za sada nema informacija o eventualnim žrtavama. Ovo je druga nesreća ovog meseca koja se dogodila u toj provinciji.

U fabrici u gradu Dongjing se nedugo pre ponoći po lokalnom vremenu čula jedna izolovana eksplozija, objavio je kineski državni radio na svom nalogu na mikrobloging sajtu Veibo, prenosi Tanjug.

Na Veibu su se pojavile slike eksplozije koja se dogodila u udaljenoj industrijskoj oblasti, javlja Rojters.

Eksplozija je bila tako jaka da se mogla čuti sa velike daljine, objavio je sajt Raša tudej navodeći da nije poznato više detalja.

Tokom avgusta su se u Kini dogodile slične nesreće, pri čemu je u ekspoziji 12. avgusta u skladištu sa opasnim hemikalijama u gradu Tjanđin na severu Kine stradalo najmanje 145 ljudi.

Nešto kasnije se dogodila eksplozija u hemijskoj fabrici u drugom delu provincije Šandong, u kojoj je život izgubila jedna osoba.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи