Читај ми!

Stokholm, pucnjava u izbegličkoj četvrti

U pucnjavi u Rinkebiju, predgrađu Stokholma gde žive izbeglice, najmanje jedna osoba je poginula, a najmanje troje je ranjeno, javio je švedski radio. Policija smatra da je reč o planiranom ubistvu.

Dvoje je ljudi u kritičnom stanju odvezeno u bolnicu, a jedna je osoba kasnije preminula od rana zadobijenih nožem i od ranjavanja iz vatrenog oružja, navodi Raša tudej, prenosi Tanjug.

Policija je blokirala glavni trg u Rinkebiju nakon pucnjave. Helikopter kruži nad tim područjem i nadzire situaciju.

Još dve osobe lakše su povređene, verovatno zbog odbijenih metaka. Pretpostavlja se da je reč o slučajnim prolaznicima koji su bili su svesnom stanju i sami zatražili pomoć lekara.

Policija je u preliminarnom izveštaju navela da je verovatno reč o planiranom ubistvu i trenutno ispituje svedoke.

Pucnjava je izbila na centralnom trgu, a sad je to područje blokirano.

"Čuo sam četiri ili pet pucanja i odlučio da odmah pobegnem. Bilo je još nekoliko drugih koji su, takođe, počeli da trče, a jednog sam videla da je pogođen u nogu", rekao je jedan svedok.

Rinkebi ima oko 16.000 stanovnika, a od 2012, prema statistikama švedske vlade, poznat je po tome da ga nastanjuju većinom izbeglice, navodi Raša tudej.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво