Читај ми!

Požar u radničkom kompleksu u Saudijskoj Arabiji, šestoro mrtvih

Najmanje šest osoba je poginulo i 206 povređeno u velikom požaru koji je izbio u stambenom kompleksu u Saudijskoj Arabiji, gde stanuju strani radnici zaposleni u velikom saudijskom naftnom gigantu.

Neki od povređenih su u kritičnom stanju, a žrtve su različitih nacionalnosti, saopštila je Generalna direkcija za civilnu odbranu saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Tanjug.

Požar je izbio jutros oko šest časova po lokalnom vremenu, u podrumu stambenog kompleksa "Radium" u istočnom gradu Kobar koji koristi državni naftni gigant "Saudi Aramko" za smeštaj svojih radnika, prenela je agencija AP.

Pojavile su se fotografije na društvenim medijima na kojima se vidi gust dim nad kompleksom i helikopteri koji lete iznad.

Očevici su naveli da je stiglo najmanje 30 vozila hitne pomoći, zatim vatrogasi, spasioci koji pomažu u evakuaciji i tri helikoptera.

Iz kompanije "Aramko" su naveli da je u toku istraga u stambenom kompleksu "Radium", koji se sastoji od više objekata i koji je "relativno nov i lepo izgrađen".

Objekat je sačinjen od osam šestospratnica sa ukupno 486 stanova koje koristi i saudijska državna kompanija za smeštaj dela stranih radnika od ukupno 55.000 svojih zaposlenih, dodaje Rojters.

Inače, u jačanju svoje radne snage Saudiska Arabija se uveliko oslanja na radnika iz inostranstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи