Читај ми!

Merkelova, Putin i Oland za samit o Ukrajini

Angela Merkel, Vladimir Putin i Fransoa Oland saglasili su se u telefonskom razgovoru da bi bilo "korisno" da se uskoro održi samit posvećen situaciji u Ukrajini.

Nemačka kancelarka i predsednici Rusije i Francuske su razgovarali o primeni mirovnog sporazuma usvojenim polovinom februara u Minsku, navodi se u saopštenju iz Olandovog kabineta.

"Oni su potvrdili posvećenost daljem kontaktu na nivou Merkel-Putin-Oland s ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom o situaciji na istoku Ukrajine", saopštila je Jelisejska palata, prenosi AFP, navodi Beta.

Nedavni sastanak Angele Merkel s Olandom i Porošenkom, bez Putina, pokrenuo je sumnje o razlozima odsustva ruskog predsednika, posle obnovljenih tenzija u istočnoj Ukrajini.

Troje zvaničnika je danas potvrdilo da bi bilo "korisno narednih nedelja održati samit" zajedno s Porošenkom.

Angela Merkel, Oland i Putin su pozvali na potpuno primirje, inače dogovoreno 15. februara u Minsku, od 1. septembra kada učenici polaze u školu.

Uprkos primirju uvedenom polovinom februara, incidenti u istočnoj Ukrajini pod kontrolom proruskih snaga gotovo su svakodnevni.

Od aprila 2014. godine, kada su počeli sukobi između ukrajinske vojske i proruskih snaga, poginulo je više od 6.800 ljudi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво