Читај ми!

Asad: Krizu u Siriji izazvali stranci

Kada strani interesi prestanu da se upliću u dešavanja u Siriju moći ćemo da kažemo da se kriza privodi kraju, kaže predsednik Bašar el Asad.

Predsednik Sirije Bašar el Asad rekao je u intervjuu za Televiziju El Manar da je suština krize u toj zemlji uplitanje stranih interesa.

"Jednom kada to mešanje prestane, u svim oblicima, onda će biti moguće reći da je kriza u svojim poslednjim fazama, jer će onda borba protiv terorizma biti mnogo lakša", rekao je Asad.

Sirijski predsednik je uveren da su teroristi oruđe Izraela, ali i da su napadi terorista opasniji od onih Tel Aviva. Stoga, kaže, suočavanje sa Izraelom zahteva da se prvo suprotstavi njegovom oružju.

Asad smatra da za sada nema odgovarajućeg okruženja i ključnih elemenata koji bi doveli do političkog rešenja krize.

Sjedinjene Države ne žele da teroristi trijumfuju, ali istovremeno ne žele da postanu slabe i da dođe do stabilnosti u regionu, rekao je Asad i dodao da Vašington želi da "stvari nastave da se kreću putem haosa i slabljenja svih država".

Asad je rekao i da je kriza potvrdila i da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan samo marioneta sa snovima, od kojih je poslednji tampon-zona, ali da ne može da učini ništa kada je to u pitanju "bez odobrenja svog gospodara – Sjedinjenih Država".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи