Читај ми!

Brod s migrantima potonuo kod Libije, najmanje 170 nestalih

Brod pun migranata potonuo je uz obalu libijske luke Zuara, a lokalni zvaničnici procenjuju da je u toj nesreći stradalo više stotina ljudi. Jedan zvaničnik je, međutim, za AFP rekao da je na brodu bilo 200 ljudi, da je 20 migranata do sada spaseno, a da se desetoro udavilo.

Neimenovani zvaničnik iz Zuare je rekao da je na brodu bilo više stotina ljudi, a čini se da je u trenutku prevrtanja jedan broj izbeglica bio zarobljen u unutrašnjosti broda, javio je Rojters, prenosi Tanjug.

"Preživelo je stotinjak ilegalnih migranata", rekao je zvaničnik, dodajući da je operacija spasavanja i dalje u toku.

Drugi lokalni zvaničnik i jedan novinar iz Zuare su potvrdili da je brod potonuo ali nemaju informacije o žrtvama.

Migranti sa potonulog broda su bili iz subsaharske Afrike, Pakistana, Sirije, Maroka i Bangladeša, rekao je prvi zvaničnik.

Italijanska obalska straža, koja koordiniše evropske operacije spasavanja uz libijsku obalu, nije zasad mogla da potvrdi informaciju o potonuću broda.

Više od 2.300 ljudi je ove godine poginulo pokušavajući da brodovima pređu Mediteran i stignu u Evropu, prema 3.279 žrtava iz čitave prošle godine, pokazuju podaci Međunarodne organizacije za migracije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво