Читај ми!

Merkel: Učiniti sve da bi se sproveo sporazum iz Minska

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da se sporazum o prekidu vatre na istoku Ukrajine ne poštuje i da se mora učiniti sve da bi se u potpunosti sproveo dogovor, postignut u februaru u Minsku.

"Sporazum o prekidu vatre nije u potpunosti primenjen i to znači da ima sve više žrtava", rekla je Merkelova u Berlinu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicima Francuske i Ukrajine, Fransoa Olandom i Petrom Porošenkom, prenosi Tanjug.

Merkelova je istakla da je prvi i najvažniji uslov da se sve učini da sporazum o prekidu vatre postane realnost.

"Ono što je dogovoreno u Minsku mora se poštovati. Ovde smo da bi se taj sporazum poštovao, a ne dovodio u pitanje", poručila je Merkelova.

U sukobima na istoku Ukrajine poginulo je više od 6.5000 ljudi, među kojima na stotine civila, podsetila je agencija Rojters.

Obe strane su povukle veliku količinu teškog naoružanja iz zone sukoba, u skladu sa sporazumom iz Minska, ali se i dalje dešavaju sporadični sukobi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво