Читај ми!

Porošenko: Pobunjeni istok kao Mordor

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je da će povećati broj vojnika za odbranu od napada proruskih boraca i upozorio svoje zemljake da još postoji opasnost od "velike invazije" Rusije. Tvrdi da je Moskva pobunjenicima isporučila 500 tenkova i 400 komada artiljerije. Pobunjeničke teritorije na istoku zemlje, Porošenko je uporedio s carstvom zla, "Mordorom" iz Tolkinovog romana "Gospodar prstenova".

U govoru povodom Dana nezavisnosti, predsednik Petro Porošenko je rekao da Ukrajina ne sme biti zadovoljna, iako su se neprijateljstva uglavnom smirila, prenosi Beta.

U demonstraciji sile, hiljade ukrajinskih vojnika promarširale su sa lakim naoružanjem centrom Kijevu tokom parade kojom je obeležena godišnjica nezavisnosti od Sovjetskog Saveza 24. avgusta 1991.

"Mi se zalažemo za mir, ali nismo pacifisti", rekao je Porošenko.

"Moramo proći i kroz ovu, 25. godinu nezavisnosti, kao da je krhka poput leda. Moramo shvatiti da i najmanji pogrešan korak može biti fatalan. Rat za nezavisnost je još u toku", poručio je ukrajinski predsednik.

Porošenko nije rekao koliko će još vojnika poslati u istočnu Ukrajinu.

Tvrdi da je Rusija nagomilala 50.000 vojnika na granici sa Ukrajinom i da je pobunjenicima isporučila 500 tenkova i 400 komada artiljerije.

Porošenko je rekao da je Rusija oprezna prema mogućnosti otvorene invazije, te umesto toga razvija drugu strategiju: seje razdor širom Ukrajine i kvari joj odnose sa zapadnim saveznicima.

Porošenko je pobunjeničke teritorije na istoku i njihovu budućost uporedio s carstvom zla, "Mordorom" iz Tolkinovog romana "Gospodar prstenova".

Predsednici Ukrajine, Francuske i Nemačke sastaju se večeras u Berlinu da bi razgovarali o mogućnosti mirnog okončavanja ukrajinske krize. Moskva ne šalje svog predstavnika u Berlin, ali je rekla da će pažljivo pratiti taj sastanak.

Jedan visoki francuski zvaničnik je nagovestio da se razgovori s Rusijom mogu očekivati "u narednih nekoliko nedelja".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво