Vazdušni napadi u Iraku, pogođena bolnica za žene i decu

Na desetine ljudi ubijeno, a bolnica za žene i decu uništena u vazdušnim napadima vladinih snaga na teritoriju pod kontrolom Islamske države u blizini Faludže. Među stradalima ima i dece.

Informacije o žrtvama prenele su lokalne vlasti u Iračkoj provinicji Anbar na zapadu zemlje, dok iračko ministarstvo odbrane negira da gađa civilne ciljeve, prenosi Tanjug.

Provincijski savet u Anbaru saopštio je da su irački avioni gađali ekstremiste Islamske države u selu Nasaf, dva kilometra južno od Faludže, ali da je pogođena bolnica, prenosi AP.

Funkcioner zadužen za nekoliko bolnica u području Faludže, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je u vazdušnim napadama poginulo najmanje 22 dece i žena.

Portparol iračkog ministarstva odbrane Jahja Rasol odbacio je tvrdnje o vazdušnim napadima rekavši da iračke trupe ne gađaju bolnice, škole i druge civilne objekte čak i kada se u njima nalaze ekstremisti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво