Читај ми!

Sudanski migrant uhapšen “na kraju tunela”

Sudanski migrant Abdul Rahman Harun (40) uhapšen je u Kentu nakon što je izbegao sve sigurnosne prepreke idući peške kroz železnički Evrotunel ispod Lamanša, dug 50,5 kilometara, javio je britanski “Dejli mejl”.

Sudanski migrant Abdul Rahman Harun je, pre nego što je ušao u tamu tunela kojim vozovi "Eurostara" voze od Pariza i Brisela, savladao četiri sigurnosne ograde i izbegao 400 kamera za nadzor, a uočen je na oko 25. kilometru kada je aktivirao jedan alarm, prenosi Tanjug.

Policija ga je uhvatila na oko kilometar od krajnjeg odredišta Fokstona u Velikoj Britaniji u utorak, navodi Dejli mejl.

Harun je pronađen u jednom od dva železnička tunela.

"Ova vrsta nelegalnog upada u tunel je izuzetno retka, jer je i nelegalna izuzetno opasna", rekao je portparol Evrotunela, ističući da se obično migranti sakriju u teretnim vagonima ili popnu na njihove krovove, ali se zbog velike brzine kompozicije od oko 160 kilometara na sat, ne odlučuju da trče putem kroz tunel.

"Sada istražujemo kako je uspeo da izbegne sve te različite bezbednosne nivoe", dodao je taj predstavnik Evrotunela.

Veruje se da je Sudanac pripadao grupi od 600 migranata koji su pokušali da upadnu u terminal tunela u Kokelu u Francuskoj u ponedeljak uveče.

Harun se izjasnio o krivici i treba da se pojavi pred kenterberijskim sudom 24. avgusta.

Evrotunel je 11. po dužini tunel koji se koristi u svetu, a peti najduži koji se koristi za putnički prevoz, sa najvećom deonicom ispod vode od bilo kog svetskog tunela.

Prošle sedmice u oblasti železničkog koridora registrovano je nekoliko hiljada pokušaja ilegalnog upada, a dvoje nelegalnih migranata je tom prilikom poginulo u nesrećnim slučajevima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара