Читај ми!

Požar besni u Kaliforniji, vatrogasci dobili pojačanje

Vatrogasci koji se u Kaliforniji gotovo nedelju dana bore sa požarima na 22 lokacije dobili su pojačanje, jer bi zbog nepovoljnih vremenskih uslova mogli da izbiju novi požari.

U najnaseljenijoj američkoj saveznoj državi, koja je teško pogođena sušom, sada se protiv požara bori više od 10.000 vatrogasaca, prenela je agencija AFP.

Najveći požar, nazvan "Roki fajer", trenutno gasi 3.200 vatrogasaca, dok su požari u okrugu Šasta i Los Anđeles stavljeni pod kontrolu, saopštila je Služba za šumarstvo i zaštitu od požara.

"Zemlja suva poput baruta, što je posledica suše, omogućava da se šumski požari šire eksplozivnom brzinom", navela je Služba.

Portparol Službe za šumarstvo i zaštitu od požara Danijel Berlant ističe da kalifornijske vlasti vatrogasce sa juga te savezne države dovode na sever, koji je teže pogođen požarima, dok vatrogasci koji se već nalaze tamo rade prekovremeno i ne koriste slobodne dane.

Vatrogasac Dejv Rul (38) iz Južne Dakote poginuo je u četvrtak, 30. jula, tokom gašenja požara u blizini kalifornijskog grada Alturas.

Predsednik SAD Barak Obama obavešten je o nekontrolisanom širenju požara u Kaliforniji i ostatku zapadne obale, izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest, koji je pohvalio hrabrost vatrogasaca.

"To su nesebični ljudi i mi im dugujemo zahvalnost za to što svoje živote stavljaju na kocku kako bi se borili sa ovim požarima i zaštitili američke građane", istakao je Ernest.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи