Читај ми!

Indija, u dve železničke nesreće 27 mrtvih

Najmanje 27 osoba poginulo je u centralnoj Indiji kad su dva putnička voza iskočila iz šina zbog ogromne količine vode na prugama izazvane jakom monsunskom kišom, saopštile su indijske vlasti.

Voz "Kamajani ekspres" na liniji za Mumbaj kasno sinoć iskočio je iz šina u blizini grada Harda u saveznoj državi Mađa Pradeš, dok je voz "Džanata ekspres" putovao u suprotnom smeru kad je iskočio iz šina nešto posle prvog voza, javila je agencija AP, prenosi Tanjug.

Vozovi su u trenutku nesreće prelazili mali most iznad poplavljene reke Mačak, oko 950 kilometara južno od Nju Delhija. Jedan voz je prešao isti most samo deset minuta ranije bez ikakvih problema, ali je onda velika količina vode izazvala propadanje dela pruge u raskvašenu zemlju, izjavio je zvaničnik Indijske železnice A. K. Mital.

U nesreći, koja se dogodila nešto pre ponoći, iskočilo je šest vagona "Kamajani ekspresa" i četiri vagona "Džanata ekspresa".

Spasilački timovi su veoma brzo stigli na mesto nesreće, ali je njihove napore otežavao mrak, ističu zvaničnici.

Najmanje dva vagona su delimično potonula u blato, a spasioci, koji su dosad spasli veliku većinu putnika, i dalje tragaju za nekolicinom njih koji su verovatno ostali zarobljeni u ostacima vagona.

U Indiji je u protekla dva dana padala veoma jaka kiša, koja je izazvala poplave širom zemlje, a tek je danas popustila.

Ta zemlja ima jednu od najvećih železničkih mreža na svetu, koja dnevno preveze više od 23 miliona putnika. Pruge se, međutim, loše održavaju, pa su nesreće česte.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво