Читај ми!

Eksplozija u Hamburgu, najmanje 43 povređeno

Najmanje 43 osobe, među kojima i 12 vatrogasaca, povređeno je u eksploziji u bivšem bunkeru u Hamburgu. Oko 200 vatragosaca gasilo je požar čiji uzrok je i dalje nepoznat.

U starom bunkeru iz Drugog svetskog rata bilo je lagerovano i 100 tona eteričnih ulja, ali se još ne zna da li je u tom delu bunkera i došlo do eksplozije, javljaju nemački mediji, prenosi Tanjug.

Vatra je izbila u jednoj stolariji smeštenoj u bunkeru, a prilikom gašenja požara došlo je do eksplozije u kojoj su, prema poslednjim informacijama, najmanje 43 osobe povređene, od kojih su neke zadobile teške povrede.

"Eksplozija je bila toliko jaka da su bicikli parkirani u blizini, leteli u vazduh. Imali smo sreću u nesreći da su sve povrede lake ili teže", rekao je jedan portparol vatrogasne službe, naglasivši da je među povređenim i 12 vatrogasaca, a da je 19 osoba prevezeno u bolnicu.

Pored bunkera se nalazi i jedna sedmospratnica, pa je policija morala da evakuiše i oko 60 žitelja zgrade, koji se, kako prenose mediji, žale na probleme sa disajnim organima.

Ulice pored bunkera bile su blokirane, a zbog visokih temperatura i bez vetra, dim je padao na zemlju između kuća kao debeli tepih, prenose mediji.

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво