Читај ми!

Spaseni migranti stigli na Siciliju

Više od 550 migranata spasenih u vodama Mediterana stiglo je na Siciliju, brodom koji pripada organizaciji Lekari bez granice.

Brodom, koji pripada organizaciji Lekari bez granice (MSF), dopremljena su i tela petoro migranata, četiri žene i jednog muškarca koji su, prema prvim nalazima, umrli od dehidratacije, prenosi Tanjug.

Dvoje migranata koji su bili u kritičnom stanju, oporavljaju se, saopštila je organizacija MSF.

Migranti, koji su spaseni tokom vikenda, pokušali su da dođu do Evrope na više čamaca.

Loris de Filipi, predsednik MSF Italije, ističe da svako zakašnjenje u spasavanju migranata može da predstavlja pitanje života i smrti.

Primer za to je brod na kojem su pronađene osobe umrle od dehidratacije, koji je krenuo sa libijske obale samo 13 sati ranije.

De Filipi se založio za to da se otvore nove, legalne rute kojima bi migranti i izbeglice mogli da dođu do Evrope.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije iz jula, više od 1.900 migranata je tokom ove godine izgubilo život u pokušaju da pređu Mediteran, od ukupno 150.000 koji su se odvažili na taj put.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи