Читај ми!

Sve više migranata na ulazu u Evrotunel

Migranti u francuskom gadu Kaleu tokom noći su čak 1.700 pokušali da probiju ogradu i uđu u tunel ispod Lamanša, kako bi dospeli do Velike Britanije. Izvori iz francuske policije navode i da je jedan policajac zadobio povrede lica kad je pogođen kamenom.

Od pomenutih 1.700 pokušaja proboja ograde, policajci su odbili oko 1.000, dok je njih 700 sprečeno na području od oko 650 hektara ispred Evrotunela, koji spaja Francusku i Englesku, javila je agencija AFP, prenosi Tanjug.

Policajca koji je pogođen kamenom u lice gađao je jedan sudanski migrant, koji je ubrzo uhapšen, dok je policajac prebačen u bolnicu kako bi mu rana bila zašivena.

Sinoćnji broj pokušaja proboja ograde značajno je veći u odnosu na proteklih nekoliko noći, kad je takvih pokušaja bilo tek nekoliko stotina.

Haos u Kaleu je dostigao svoj vrhunac prošle nedelje kad je zabeleženo više od 2.000 pokušaja proboja ograde, a jedna osoba je poginula. Reč je o Sudancu starom tridesetak godina, kojeg je pregazio kamion.

Najmanje 10 ljudi je poginulo od juna u pokušaju da uđu u Evrotunel i ilegalno se ukrcaju na voz ili kamion koji idu do Engleske, koju migranti smatraju "Eldoradom".

Broj policajaca u Kaleu povećan je za 120, što je doprinelo da borj pokušaja proboja ograde bude smanjen.

Britanska vlada obećala je prošle nedelje da će izdvojiti 10 miliona evra za ojačanje ograde oko železničkog terminala u Kokelu, gradiću u blizini Kalea gde se ukrcavaju putnici za Englesku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара