Читај ми!

Oboren sirijski borbeni avion

Najmanje 23 ljudi, od kojih dvoje dece, poginulo je, a više od 70 je povređeno, kad jesirijski vojni avion tokom bombardovanja pao na pijacu prepunu ljudi u grad Ariha na severozapadu zemlje, koji kontrolišu sirijski pobunjenici.

Većina poginulih su civili, a među desetinama povrđenih ima i onih čije su povrede toliko teške da je neizvesno da li će preživeti, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, prenosi Tanjug.

Avion je leteo nisko i došlo je do mehaničkog kvara, zbog čega se srušio, rekao je šef Opservatorije Rami Abdel Rahman Said.

Grad Arihu, nekad uporište sirijske vlade, u maju su preuzeli sirijski pobunjenici i islamski militanti. Taj grad se nalazi u severozapadnoj provinciji Idlib, u kojoj vladine snage od marta gube bitku sa islamistima, pa su tako izgubile kontrolu i nad provincijskom prestonicom, koja se takođe zove Idlib.

Opservatorija, sa sedištem u Londonu, navodi da je u trenutku pada aviona Ariha bila izložena napadu vazdušnih snaga pod kontrolom sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Na amaterskom video-snimku, koji su na internetu objavili aktivisti, vidi se nekoliko oštećenih zgrada, kao i delovi vojnog aviona koji je pao.

Građanski rat u Siriji je počeo u martu 2011. godine, a prema podacima Ujedinjenih nacija, u njemu je dosad poginulo više od 220.000 ljudi, dok je povređeno najmanje milion ljudi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво