Читај ми!

Broj na olupini aviona odgovara "boingu 777" sa leta MH-370

Zvanični predstavnik malezijskog aerotransporta saopštio je da deo broja na pronađenom komadu olupine u Indijskom okeanu, kod ostrva Reunion, potiče sa nestalog "boinga 777" na letu MH-370.

Zamenik ministra transporta Abdul Aziz Kapravi rekao je za AFP da su ga o tome zvanično obavestili iz kompanije "Malezija erlajnz", prenosi Tanjug.

Da je to verovatno, rekao je jutros i direktor australijskog Zavoda za bezbednost saobraćaja i šef tima za pretraživanje Martin Dolan, dodajući da će pronađeni deo krila biti poslat u Francusku na analizu.

Deo olupine je nađen u sredu na ostrvu Reunion u Indijskom okeanu. Pronašao ga je čistač plaže, nakon čega su istražitelji pohrlili ka ostrvu.

Abdul Aziz Kapravi ranije je rekao da je gotovo siguran da deo olupine, pronađen na obali ostrva Reinion, pripada nestalom avionu.

I jedan američki zvaničnik potvrdio je da pronađena ivica krila verovatno pripada nestalom avionu.

Avion na letu MH-370, koji je putovao od Kuala Lumpura za Peking sa 239 putnika i članova posade, nestao je noću iznad Južnog kineskog mora, pošto je neobjašnjivo skrenuo sa zacrtane rute prema severu.

Vlasti veruju da je on pao iznad Indijskog okeana, ali do sada nisu bili pronađeni nikakvi fizički dokazi.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво