U Kuvajtu razbijena ćelija Islamske države

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kuvajta saopštilo je da je razbijena ćelija Islamske države u toj zemlji, mesec danas nakon krvavog napada na šiitsku džamiju za koji je odgovornost preuzela ta džihadistička organizacija.

U Kuvajtu su uhapšena četiri člana ćelije Islamske držav, dok je peti ubijen u terorističkoj operaciji u Iraku, preciziralo je Ministarstvo, dodavši da su svi oni kuvajtske nacionalnosti, prenosi pariski list Figaro.

Za jednu od uhapšenih osoba se sumnja da je pomogla ostalim članovima da odu u Irak, gde su potom učestvovali u operacijama Islamske države, kao i u Siriji, pre nego što su se vratili u Kuvajt, objašnjava se u saopštenju, prenosi Tanjug.

"Uhapšeni su priznali da su bili obučavani za rukovanje oružjem i da su učestvovali u borbama u Iraku i Siriji", gde Islamska država kontroliše velike delove teritorije, navodi Ministarstvo.

Svi uhapšeni su rođeni između 1982. i 1990. godine, dodaje se u saopštenju, u kojem nije preciziran datum hapšenja.

Jedan saudijski kamikaza je 26. juna izveo napad u šiitskoj džamiji u Kujvatu, usmrtivši 26 osoba, a odgovornost je preuzela Islamska država.

Kuvajtsko pravosuđe je potom optužilo 29 osumnjičenih, među kojima sedam žena, za umešanost u taj napad.

Suđenje treba da počne 4. avgusta, a petorici optuženika, koji su u bekstvu, sudiće se u odsustvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи