Читај ми!

Lider talibana Mula Omar je mrtav?

Lider avganistanskih talibana Mula Muhamed Omar je umro, saopštili su izvori iz avganistanske vlade, ali iz redova pomenute militantne grupe nema komentara tih tvrdnji.

Povučeni lider talibana je umro pre dve do tri godine, tvrde izvori iz avganistanske vlade i obaveštajnih službi, ne dajući bliže detalje, javlja Bi-Bi-Si, prenosi Tanjug.

Zamenik portparola predsednika Avganistana Ašrafa Ganija, Zafar Hašemi, rekao je na konferenciji za medije da avganistanska vlada istražuje navode o smrti talibanskog lidera.

U prošlosti su u više mahova objavljivani izveštaji o smrti Mule Omara.

Avganistanski mediji su 2011. objavili da je lider talibana ubijen, ali su to kasnije demantovali pakistanski zvaničnici. Talibani su tada tvrdili da su se njihovi telefoni našli na meti hakera i da su sa njih poslate poruke da je Mula Omar mrtav.

On nije viđen u javnosti od američke kampanje koja je naterala talibane da se sklone s vlasti 2001, nakon što su podržali lidera Al Kaide Osamu bin Ladena.

Mula Omar je preživeo američku invaziju i kao većina viših komandanata talibana izbegao zarobljavanje.

Bivši američki izaslanik za Avganistan i Pakistan Ričard Holbruk tvrdio je da se Mula Omar sakriva duž granice između te dve zemlje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво