Читај ми!

Posmatrač OEBS-a ranjen u granatiranju u Ukrajini

Vođa patrole Specijalne posmatračke misije OEBS zadobio je blaže povrede od gelera tokom granatiranja sela Širokino na istoku Ukrajine. Misija OEBS-a pozvala sve strane u vojnom konfliktu da garantuju bezbednost za posmatrača.

Na grupu posmatrača otvorena je vatra sa udaljenosti od 50 metara, a vođa tima pretrpeo je blažu povredu mozga i zadobio modrice na desnoj nozi dok je bio na radnom zadatku, saopštio je OEBS, prenosi Tanjug.

Na pet metara od njega došlo je do eksplozije i on je oboren, a šlem mu je probušen, prenosi ruska agencija Tas.

Vođa patrole je potom odveden u bolnicu u Marijupolju gde mu je pružena prva pomoć.

Agencija podseća da je juče bilo mirno u Širokinu kada je posmatračka misija stigla, ali da su posmatrači ubrzo primetili razmenu vatre severoistočno, severozapadno i južno od mesta na kojem su se nalazili.

Ubrzo su čuli snajperske pucnje, pa je vođa patrole naredio prekid posmatračke misije i napuštanje sela, ali su u tom trenutku primetili da se trojica muškaraca kriju iza jedne zgrade, severno od njih.

Nakon toga čuli su se pucnji i došlo je do eksplozije.

Misija OEBS-a u Ukrajini pozvala je sve strane u vojnom konfliktu na istoku te zemlje da garantuju bezbednost za posmatrača OEBS-a.

"Našli smo se na udaru vatre bezbroj puta...uprkos činjenici da sve strane znaju za naše prisustvo", izjavio je u televizijskom obraćanju zamenik šefa Specijalne posmatračke misije OEBS-a (SMM) Aleksander Hag.

Naglasio je da Misija OEBS-a, ukoliko joj se ne obezbedi siguran i neograničen pristup, ne može da ispuni svoj mandat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи