Читај ми!

Francuski farmeri: Stop uvoznom mleku i mesu

Nezadovoljni niskim cenama, francuski farmeri zaustavili i vratili nekoliko stotina hladnjača na granici s Nemačkom, sprečivši dopremanje stranog mesa i mlečnih proizvoda.

Agencija AP navodi da su farmeri zaustavljali hladnjače da bi proverili šta prevoze, a jedan od organizatora te akcije rekao je da je od jutros vraćeno 300 kamiona, dok je prolazak drugim vozilima bio potpuno neometan, prenosi Beta.

Francuska policija je nastojala da ne interveniše u tom mirnom protestu, a francuski predsednik Fransoa Olanda rekao je da podržava farmere i zatražio je sastanak na visokom nivou evropskih zvaničnika zaduženih za poljoprivredu.

Farmeri su takođe blokirali i granicu sa Španijom i Nemačkom u nedelju, kao deo protesta zbog niskih cena, uzrokovanih uvozom jeftinijih proizvoda, zbog čega se oko 10 odsto stočnih farmi nalazi na ivici bankrota.

Nemačka je prošle godine u Francusku izvezla hranu i poljoprivredne proizvode u vrednosti od 5,6 milijardi evra, dok je takvih proizvoda uvezla iz Francuske u vrednosti od šest milijardi evra.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи