Читај ми!

Čurkin: Rusija će uložiti veto na rezoluciju o MH-17

Ambasador Rusije u svetskoj organizaciji Vitalij Čurkin poručio je da će Moskva uložiti veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN o uspostavljanju međunarodnog suda za utvrđivanje odgovornosti za pad aviona "Malezija erlajnsa".

"Ako rezolucija dobije devet ili više glasova za, mi ćemo uložiti veto, a ako dobije manje od devet glasova, ruski glas će biti samo jedan od negativnih glasova pored drugih članica SB. Nažalost, mislim da je verovatno da će rezolucija dobiti devet glasova za", dodao je Čurkin, prenosi Tanjug.

U planu je da se glasanje o osnivanju međunarodnog tribunala u Savetu bezbednosti održi u sredu naveče.

Čurkin je dodao kako se nada da autori rezolucije – Australija, Belgija, Malezija, Holandija i Ukrajina, uopšte neće staviti na glasanje rezoluciju o MH-17, ali ako to učine, moraće da preuzmu političku i praktičnu odgovornost za posledice takve odluke.

Ruski predstavnik u UN dodaje da oni koji insistiraju na usvajanju rezolucije očito pokušavaju da otvore još jedan front za konfrontaciju. To bi moglo da ima dalekosežne posledice na međunarodne odnose.

"Ovaj korak prema konfrontacijama je veoma opasan", istakao je Čurkin, i dodao da bi Moskva želela da nastavi rad u duhu saradnje.

Avion "Malezija erlajnsa" na letu od Amsterdama za Kuala Lumpur pao je prošle godine iznad Donjecke oblasti u Ukrajini. Poginulo je 298 putnika i članova posade.

Prema zvaničnoj verziji, avion je oboren raketom zemlja–vazduh ili vazduh–vazduh. Ukrajinske vlasti i proruske snage u Ukrajini optužuju jedni druge za obaranje tog aviona.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво