Читај ми!

Asad proglasio opštu amnestiju za dezertere

Sirijski predsednik Bašar el Asad proglasio opštu amnestiju za dezertere i one koji su odbili regrutaciju u toj ratom razorenoj zemlji, prenosi zvanična novinska agencija SANA.

Ovo je drugi put za godinu dana da Asad proglasi amnestiju. Posle više od četiri godine borbe s pobunjenicima, a potom i sa džihadistima, sirijska vojska je sve slabija dok ratuje sada već u celoj zemlji, prenosi Beta.

Početkom jula, sirijske vlasti su pokrenule opsežnu propagandnu kampanju da privuku građane da se pridruže vojsci, oslabljenoj zbog sve više pogibija u svojim redovima i zbog masovnog buntovnog odbijanja stanovništva da se uključi u ratovanje.

Više od 80.000 vojnika i policajaca je poginulo tokom sukoba koji su izbili u martu 2011. godine, dok je Sirijska opservatorija za ljudska prava iz Londona evidentirala da je ukupan broj mrtvih u ratu 230.000.

Kumulativni efekat pogibija u borbi, dezerterstva i odbijanja vojne službe je prepolovio veličinu vojske, kažu stručnjaci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво