Читај ми!

Vikiliks: NSA prisluškivala nemačke zvaničnike

Vikiliks je objavio novu listu telefonskih brojeva u Nemačkoj koji su dokaz da su bili meta prisluškivanja američke Agencije za nacionalnu bezbednost, a bili su telefoni bliskih saradnika nemačke kancelarke Angele Merkel i kancelarija kancelarke.

Današnja objava usledila je nedelju dana pošto je Vikiliks objavio listu telefonskih brojeva za koju je rekao da pokazuje da su meta prisluškivanja NSA bili zvaničnici u raznim drugim nemačkim ministarstvima, prenosi Tanjug.

Ovo je podgrejalo bojazni o američkom špijuniranju u Nemačkoj nakon izveštaja pre dve godine da je meta prisluškivanja bio telefon nemačke kancelarke, preneo je AP.

Na listi 56 delimično redigovanih telefonskih brojeva, nalazi se broj telefona koji se pripisuje Rolandu Pofali, šefu kabineta Angele Merkel od 2009-2013, kao i broj kancelarke, za koji Vikiliks navodi da ga je koristila, do 2013. godine.

Vikiliks je objavio i dokumenta, za koja navodi da se zasnivaju na izveštajima NSA o prisluškivanju, uključujući jedan iz 2009. u kome su izneti detalji stavova Merkelove i međunarodnoj finansijskoj krizi i još jedan iz 2011. u kome su sumirana mišljenja savetnika o planovima za fond za spasavanje evrozone.

Za sada nema komentara nemačke vlade o najnovijoj objavi Vikiliksa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво