Читај ми!

Najmanje 46 uhapšenih u protestu u Jermeniji

Oko 46 demonstranata, među njima šest maloletnika, uhapšeni su u u centru Jerevana i odvedeni u policijske stanice, saopštio je direktor pres službe jermenske policije Ašot Agaronjan.

Ašot Agaronjan kaže da je juče policija preduzela mere da deblokira Aveniju maršala Bagramjana navodeći da su učesnici protesta pokazali razumevanje prema policijskoj akciji, prenosi Tanjug.

"Šest maloletnih građana su odmah pušteni na slobodu. Ostali će izaći na slobodu čak i bez administrativnog prekršaja koji neće biti podnet protiv njih", naglasio je Agaronjan.

Ranije danas jerevanska policija odblokirala je jednu od glavnih ulica u prestonici pošto ju je očistila od barikada koje su postavili demonstranti koji su u protestu zbog povećanja cena električne energije.

Policija je takođe pomerila demonstrante sa saobraćajne trake u glavnoj Aveniji maršala Bagramjana.

AP navodi da je nejasno da li će protesti biti nastavljeni na drugim mestima, u večernjim satima pošto je ovakva produžena zategnutost sa policijom najozbiljniji protest koji je Jermenija videla poslednjih godina.

Pošto je broj demonstranata porastao i dostigao oko 15.000, jermenski predsednik Serž Sarkisjan obećao je 27. juna da će suspendovati povećanje cene struje. Demonstranti su odbili da uklone barikade formirane od velikih kontejnera iako je broj pristalica noćnih protesta sve manji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво