Serija bombaških napada u Iraku

Najmanje 19 osoba je poginulo, a na desetine su povređene u seriji bombaških napada u Iraku, saopštile su iračke vlasti.

Policijski zvaničnici su naveli da je najsmrtonosniji napad izveden u jednoj veoma prometnoj ulici u zapadnom delu Bagdada gde je u eksploziji automobila-bombe poginulo devet i ranjeno 24 ljudi. Tom prilikom, oštećene su brojne okolne prodavnice i automobili, prenosi AP.

U subotu tokom dana policija je saopštila da su u eksploziji automobila u blizini autobuske stanice u južnom delu grada stradale tri osobe, a ranjeno ih je 15, prenosi Tanjug.

Do još jedne eksplozije automobila-bombe došlo je u blizini restorana u šitskom gradu Balad Ruzu (70 kilometara severoistočno od Bagdada), gde su poginule četiri a ranjeno je 14 osoba.

Bolnički zvaničnici koji nisu želeli da budu imenovani, potvrdili su podatke o stradalima u svim ovim napadima.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ove bombaške napade ali se sumnja na ekstremiste Islamske države.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи