Читај ми!

"SAD potrošile pet milijardi za državni udar u Ukrajini"

Sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev kaže da Amerika stoji iza državnog udara u Ukrajini i da je za te svrhe potrošila pet milijardi dolara.

Patrušev je u intervjuu za Komersant rekao da je promena vlasti u Ukrajini pokrenula dalje događaje, prenosi Tanjug.

"Američki državni sekretar Džon Keri ima pomoćnika Viktoriju Nuland, koja je rekla da su SAD potrošile pet milijardi dolara za organizaciju tih događaja", rekao je Patrušev.

Patrušev je naglasio da je apsolutno jasno da iza "projekta destabilizacije u Ukrajini stoji pokušaj kreiranja instrumenta da bi se dramatično oslabila Rusija".

"Istovremeno, oni nastoje da zemlje EU drže na kratkom povocu uvođenjem sankcija protiv Rusije, ignorišući njihove nacionalne interese", rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, SAD su odlučile da Viktora Janukoviča svrgnu silom.

"To je bila politička greška. Da su malo sačekali, mogli su da postave ljude koje žele legalnim putem, ali oni su organizovali državni udar. Ne bi bilo ničega na Krimu i na istoku Ukrajine da nije bilo državnog udara", ukazao je Patrušev, prenela je agencija Tas.

Patrušev je naglasio da Janukovič nije odložio potpisivanje sporazuma o pridruživanju sa EU zbog pritisaka Moskve, već zato što je "jednostavno shvatio šta znači njegova primena".

Istovremeno je i predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Aleksej Puškov optužio Zapad da je organizovao državni udar u Ukrajini u februaru prošle godine da bi tu zemlju uključio u NATO.

"Oni pripremaju Ukrajinu za ulazak u NATO. Zbog toga je Zapad organizovao državni udar", tvrdi Puškov.

Puškov je naveo da Zapad više ne interesuju oni koji su učestvovali u protestima na Majdanu.

"Ti ljudi nikoga više ne zanimaju. Zapad se više uopšte ne interesuje za njih", istakao je Puškov.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара