Papa predložio da se katolički i pravoslavni Uskrs slave isti dan

Papa Franja predložio je da se odredi tačan dan kada će katolički vernici istovremeno kada i pravoslavni slaviti Uskrs, saopštio je Radio Vatikan.

Uskrs je najvažniji hrišćanski praznik kojim se obeležava Isusovo uskrsnuće, a svake godine se obeležava drugog datuma.

"Moramo se dogovoriti" oko proslave na isti dan, rekao je papa Franja, predloživši da to bude druga nedelja u aprilu", prenosi Jutarnji list.

Našalio se kako je "skandalozno" da hrišćani danas razgovaraju na sledeći način: "Moj je Isus uskrsnuo na današnji dan, a tvoj će iduće sedmice".

Koptski biskup Kamal Fahim Avad u intervjuu za italijansku La Stampu pozdravio je papin predlog.

"To bi bilo fantastično. Brojni vernici ne shvaataju kako je moguće da je Isus Hrist po različitim crkvama uskrsnuo na različite dane, nekad nedelju, a nekad i mesec dana kasnije", rekao je biskup.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи