Читај ми!

Ubijen napadač na policijsku stanicu u Dalasu

Čovek koji je rano jutros iz oklopljenog kombija napao policijsku stanicu u Dalasu, u Teksasu, ustreljen je metkom policijskog snajperiste pošto je posle napada sprečen pri bekstvu i sateran u ćorsokak, rekao je šef policije. Osim napadača, niko nije ranjen tokom višesatnog sukoba.

Policijski snajperista pogodio je čoveka, koji se predstavio kao "Džejms Bulver", i koji se nekoliko sati u oružanom obračunu odmeravao sa snagama bezbednosti na parkiralištu jednog restorana u predgrađu Dalasa, Hačinsu.

Čovek je tamo stigao oklopljenim kombijem posle razmene vatre do koje je rano jutros došlo ispred policijske stanice u centru Dalasa, rekao šef policije Dejvid Braun na konferenciji za novinare, navodi AP, prenosi Tanjug.

Istražitelji su kraj policijske stanice našli paket s nekoliko bombi kućne izrade, a osumnjičeni je policijskim pregovaračima rekao da u kombiju ima vojni eksploziv Ce-4, izjavio je Braun.

Braun je rekao da je osumnjičeni, po mišljenju istražitelja, delao sam, iako su prvi izveštaji govorili o čak četiri napadača na policijsku stanicu.

Kako je Braun objasnio, osumnjičeni je izašao iz kombija i po mraku se kretao veoma brzo dok je iz raznih pravaca pucao na policijsku stanicu, što je moglo da stvori utisak o više napadača.

Snimak sa mobilnog telefona, napravljen s krova jedne zgrade pored policijske stanice, pokazuje kako, uz zvuke pucnjave, kombi tamne boje naleće na policijsko vozilo.

Braun je rekao da su meci pogodili nekoliko policijskih vozila, ali da niko nije ranjen tokom višesatne konfrontacije. Izuzetak je osumnjičeni, koji je stradao na samom kraju, od snajperskog metka, kada mu je, na parkiralištu u Hačinsu odsečena odstupnica.

Na jednoj od ranijih konferencija za novinare tokom drame u Dalasu, Braun je rekao da se osumnjičeni predstavio kao Džejms Bulver i da je optužio policiju da je ona kriva što je on izgubio starateljstvo nad sinom i što "njega (Bulvera) optužuju da je terorista".

Pošto je objavljeno da je policija ustrelila osumnjičenog, Braun je rekao da istražitelji i dalje proveravaju njegov identitet kojim bi se mogao objasniti i motiv samoubilačkog napada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво