Читај ми!

Zaplenjena tona kokaina, uhapšeni srpski državljani

Kod Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno je 1,2 tone kokaina, koji je kriminalna grupa iz Srbije nameravala da švercuje između Kariba i Evrope, saopštila je francuska vlada. Uhapšena su četiri srpska državljana i jedan Nemac.

Portugalska policija je zaplenila kokain na jednom jedrenjaku u noći između 27. i 28. maja, navedeno je u saopštenju francuske vlade, prenosi Beta.

Francusko Ministarstvo finansija saopštilo je da je operacija bila deo zajedničke istrage francuske carinske službe i britanske Nacionalne kriminalističke agencije, "čija je meta bila srpska kriminalna grupa osumnjičena za krijumčarenje kokaina između Kariba i Evrope".

"To je najveća zaplena kokaina do sada u regionu Azorskih ostrva" (udaljenih oko 1.500 kilometara od portugalske obale), navele su portugalske vlasti, dodajući da su uhapšena četiri srpska državljana i jedan Nemac, koji su stari između 29 i 54 godine.

Vrednost zaplenjene droge procenjena je na više od 70 miliona evra, a pronađena na četiri skrivena mesta u središnjem delu jedrenjaka. 

Kod obala Škotske je 23. aprila na jednom tegljaču zaplenjeno više od tri tone kokiana, što je takođe rezultat zajedničke istrage Francuske i Velike Britanije.

U Portugaliji su zaplene droge česte, budući da šverceri narkotika koriste dugačku obalu te zemlje da bi lakše prošvercovali drogu na teritoriju Evrope.

Rekord kad je reč o zapleni kokaina u Portugaliji iznosi čak 6,1 tonu, otkrivenih u novembru 2005. na širem području Lisabona, pri čemu je uhapšeno šest Francuza i jedan Kolumbijac.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво