Читај ми!

Devedeset političara iz EU ne može u Rusiju

Moskva je objavila "crnu listu" devedesetak imena političara iz Evropske unije kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, što je odgovor na sankcije koje joj je Unija zavela zbog Krima i Ukrajine, rekao je premijer Holandije Mark Rute.

Rusija je juče predala listu raznim evropskim ambasadama i na njoj su oni koji više ne mogu da uđu u Rusiju, rekao je u redovnom obraćanju novinarima Mark Rute dodajući da su na toj listi dvojica holandskih skupštinskih poslanika i holandski poslanik u Evropskom parlamentu.

Na toj listi je, navodno, između 80 i 90 imena, rekao je Rute. On je dodao da je to odgovor na zabrane putovanja koje je EU nametnula Moskvi zbog ruske aneksije Krima i navodnog učešća u istočnoj Ukrajini, prenosi Tanjug.

Predstavnica diplomatskog servisa EU u Briselu rekla je za AFP da je Rusija proteklih meseci zabranila nekolicini evropskih političara da uđu u Rusiju, ali do sada je odbijala i da objavi tu listu.

Rute je rekao da ruska "crna lista" nije zasnovana na međunarodnom zakonu, da nije transparentna i da bi mogla da se ospori na sudu.

Na listi se nalazi i Gi Verhofstad, šef Liberalne grupe u Evropskom parlamentu i bivši premijer Belgije, rekao je njegov portparol.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи