Читај ми!

SAD uklonile Kubu sa "crne liste"

Stejt department je saopštio da su Sjedinjene Američke Države zvanično uklonile Kubu sa liste zemalja koje sponzorišu terorizam, javio je Rojters.

Državni sekretar Džon Keri potpisao je uredbu o skidanju Kube s problematične liste u okviru normalizacije odnosa dve zemlje.

Keri je to uradio pošto je istekao rok od 45 dana otkako je Obamina administracija obavestila Kongres o nameri da to učini. Članovi Kongresa su za to vreme mogli da pokušaju da blokiraju odluku, ali to nisu učinili.

Zvaničnici SAD i Kube nastavljaju rad na merama za potpuno obnavljanje diplomatskih odnosa i otvaranje ambasada u Vašingtonu i Havani. Skidanje s liste sponzora terorizma bio je glavni zahtev Kube u tom procesu.

Otopljavanje odnosa SAD i Kube zvanično je počelo najavom predsednika Baraka Obame i Raula Kastra u decembru da će dve zemlje posle 50 godina ponovo uspostaviti diplomatske odnose.

SAD su odavno prestale da aktivno optužuju Kubu za podršku terorizm. Kuba je bila jedna od četiri zemlje koje se nalaze na pomenutoj američkoj listi zajedno sa Iranom, Sudanom i Sirijom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи