Читај ми!

Bajden za saradnju s Rusijom u oblastima od interesa

Potpredsednik SAD Džo Bajden branio je odluku američke vlade da sarađuje s Rusijom u oblastima "jasnog obostranog interesa", čak i dok Zapad nastoji da kazni Moskvu zbog njenih akcija u Ukrajini, prenela je američka agencija AP.

Bajden je rekao da bi ekonomske sankcije uvedene Rusiji trebalo da ostanu na snazi sve dok se sa Ukrajinom ne postigne mirovni dogovor, preneo je Tanjug.

Istakao je da ekonomske mere i drugi pokušaji odmazde protiv Rusije nemaju cilj da iznude "promenu režima" već da ruski predsednik Vladimir Putin deluje racionalnije, navodi AP.

Kijev, podseća agencija, optužuje Moskvu da naoružava proruske pobunjenike na istoku Ukrajine i šalje im pomoć u ljudstvu.

SAD i Evropa, i pored sankcija Rusiji, nastavili su da rade zajedno s njom po pitanju nuklearnog programa Irana, a ruska saradnja je ključna i u naporima da se okonča građanski rat u Siriji, navodi AP.

"Opravdano je sarađivati tamo gde postoji jasan obostrani interes", rekao je Bajden.

Pozvao je Evropsku uniju da obnovi sankcije koje je uvela Rusiji prošle godine i dodao i da će mere SAD protiv Rusije ostati na snazi.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи