Napad talibana u diplomatskom delu Kabula

Avganistanske snage bezbednosti ubile su četvoricu naoružanih muškaraca koji su pokušali da izvedu napad u diplomatskom delu Kabula, saopštila je policija. Napadači su ubijeni, civilnih žrtava nema, a odgovornost za napad su preuzeli talibani.

Četvorica napadača, naoružana kalašnjikovima i bazukama, pokušala su da upadnu u jednu gostinsku kuću u delu Kabula gde su smeštene ambasade. Okršaj sa policijom trajao je najmanje pet sati.

"Čuli smo kako policija i pobunjenici pucaju jedni na druge. Od raketa i eksplozija nismo spavali cele noći", kažu meštani.

Uprava gostinske kuće Rabani saopštila je da je njihovo obezbeđenje otvorilo vatru na napadače i time ih sprečilo da uđu.

Taj objekat bio je meta napada talibana i pre šest godina. Talibani često napadaju strance u Avganistanu, smatraju ih zavojevačima, a vladu u Kabulu marionetom Zapada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво